Du er her: Home

Tour de France - Pyreneene 2012

E-post Skriv ut PDF

ten_damReisen er nå fulltegnet.

Det er en reise på fem dager, og vi er så heldig at vi får se hele fire etapper i perioden mandag 16. - fredag 20. juli. En av nettene bor vi på hotell i La Mongie, fire kilometer fra toppen av sagnomsuste Tourmalet som rytterne skal passere denne dagen.

Totalt har vi 44 plasser på denne turen. I tillegg vil reiselederne Bjørn Ronny Andersen (tlf: 928 89 206 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ), Katrine Haugene og Inger Fretland være med på hele reisen.

Vår tur til Pyreneene er tilrettelagt for de som ønsker å oppleve Tour de France på nært hold som publikummer. Vi vil derfor presisere at det ikke er praktisk mulig å medbringe sykkel på denne turen. Gjennom vårt opplegg disponerer vi egen buss og sørger vi for all transport under oppholdet. Vi bringer dere så nært inn til traseen som praktisk mulig. På etappen over Tourmalet må det påregnes en forflytning til fots på ca 4 kilometer dersom man ønsker å se rytterne passere toppen.

Dette er en femdagers tur hvor vi skal oppleve fire etapper i perioden mandag 16. - fredag 20. juli. Det ligger med andre ord til rette for masse Tour de France opplevelser disse dagene.

Vi flyr med Norwegian fra Gardermoen til Bordeaux, og blir fraktet med buss i ca to og en halv time til målbyen Pau. Vi møter altså Tour de France sirkuset allerede få timer etter vi ankommer Frankrike. Etter etappeslutt kjører vi videre til Lourdes og Hotel Roissy. Dette er en kjøretur på en snau time. Lourdes har ca 15.000 innbyggere og er for øvrig byen hvor Thor Hushovd vant en fantastisk seier på en fjelletappe i 2011. Vi skal ha en overnattig i Lourdes.

På dag to av vårt opphold har syklistene hviledag og vi tar bussen oss opp i fjellene til den lille byen La Mongie. Stedet er kanskje mest kjent som et vintersportssted. Det er ca en times busstur til Hotel Lamandia hvor vi skal bo en natt. Hotellet ligger i umiddelbar nærhet fra den klassiske stigningen til Col du Tourmalet. Vi bor på motsatt side av der rytterne kommer og vi anbefaler derfor å gå ca en halvtime til toppen for å møte syklistene idet de når fjellets høyeste punkt (2115 moh). Etappen er definert som den tøffeste i Pyreneene og denne dagen skal flere legendariske fjell forseres. Etter at trafikkaoset har gitt seg kjører vi videre til Toulouse. Turen tar ca to timer.

I Toulouse skal vi bo på Hotel Raymond sentralt i byen. Vi benytter dette hotellet de to siste dagene av vårt opphold. Toulouse har ca 440.000 innbyggere. Dagen etter ankomst til Toulouse skal vi se rytterne noen mil ut på etappen. Også denne etappen inneholder flere tøffe fjell.

I og med at vårt fly tilbake til Norge ikke går før på ettermiddagen siste dagen får vi også mulighet til å se rytterne en fjerde gang. Her skal vi få oppleve syklistene i startområdet i byen Blagnac som ligger i kort avstand fra Toulouse. Fra startbyen har vi en busstur på ca to og en halv time før vi ankommer flyplassen i Bordeaux.

Hva inkluderer reisen?

På alle våre turer legger vi stor vekt på å gi våre reisende gode sosiale opplevelser i et fellesskap med de øvrige i gruppen. For øvrig omfatter reisen følgende:

  • Fly tur-retur Gardermoen – Bordeaux
  • Transport i Frankrike (vi disponerer egen buss under hele oppholdet)
  • Hotellovernatting i dobbeltrom (inkl. frokost)

Pris

  • Kr. 10.990,- per person i dobbeltrom
  • Kr. 13.450,- i enkeltrom

Faktura på depositum på kr. 1.500,- blir sendt 14 dager etter bestilling. Sluttfaktura blir sendt ca 40 dager før selve reisen. Vi har dessverre kun mulighet til betaling per faktura. Ønsker du å betale med kredittkort? Ta kontakt med ditt kredittkortselskap - De skal kunne ordne så dere betaler fakturaen med deres ønskede kredittkort.

Tillegg

  • Reiseforsikring / avbestillingsbeskyttelse (Vi formidler kontakt til et aktuelt forsikringsselskap som kan tilby dere kunder dette)

Bestill reisen her

Reisen er fulltegnet

Etappene

Ønsker du mer informasjon om de aktuelle etappene? Se mer informasjon på nettsidene til Tour de France, eller se på arrangørens visuelle gjennomgang på denne YouTube filmen.

Våre hotell under reisen