Du er her: Home

Tour de France - Alpene 2012

E-post Skriv ut PDF

tdf_2010Vår reise til Tour de France - Alpene er nå fulltegnet. Det er en reise på sju dager, og vi er så heldig at vi får se hele fem etapper i perioden lørdag 7. - fredag 13. juli.

 

Totalt har vi 40 plasser på denne turen. I tillegg vil reiselederne Frode Skogmann (tlf: 988 18 293 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ), Tore Petter Engen (tlf: 907 93 313 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ) og Inger Fretland være med på hele reisen.

Vår tur til alpene er tilrettelagt for de som ønsker å oppleve Tour de France på nært hold som publikummer. Vi vil derfor presisere at det ikke er praktisk mulig å medbringe sykkel på denne turen. Gjennom vårt opplegg disponerer vi egen buss og sørger vi for all transport under oppholdet. Vi bringer dere så nært inn til traseen som praktisk mulig, og det betyr i praksis at det er kun må påregnes korte forflytninger til fots.

Dette er en sjudagers tur hvor vi skal oppleve hele fem etapper i perioden lørdag 7. - fredag 13. juli. Det ligger med andre ord til rette for masse Tour de France opplevelser disse dagene.

Vi flyr med SAS fra Gardermoen til Genève, og blir fraktet med buss i ca to timer til Besancon og Hotel Florel. Det vil utgjøre vår base de tre første dagene av vårt opphold i Frankrike. Besancon har ca 117.000 innbyggere og er for øvrig målby for tempoetappen vi skal se to dager etter vi ankommer Frankrike.

Vi møter rytterne for første gang dagen etter ankomst. På denne etappen er det målgang i Sveits. Målbyen Porrentruy ligger ca en og en halvtimes kjøring fra hotellet og det betyr at vi skal oppleve Tour de France i Sveits på denne etappen. Etappen er av arrangøren definert som en medium hard fjelletappe.

Den andre etappen har målgang i Besancon, det vil si den byen vi bor de tre første dagene. Vi kommer til å plassere oss i målområdet og dermed se rytterne live, og følge de på storskjerm underveis på etappen. Dette er en individuell tempoetappe og det er særlig i målområdet etter slike etapper man har mulighet til å komme svært tett på rytterne. Her vil dere oppleve at syklistene sitter på rulla ved lagbussene og sykler seg ned etter etappen. Mulighetene for å få autografer og å få tatt masse nærbilder er normalt store. Er man heldig er det også mulig å slå av en kort prat med syklistene.

Tirsdag 10. juli er hviledag for rytterne og vi forflytter oss til byen Chambery nærmere alpene, og her skal vi bo de tre siste dagene. Denne bussturen tar ca tre timer. I Chambery skal vi bo på Hotel Mercure. Byen har ca 55.000 innbyggere. Fra hotellet vårt i Chambery til traseen nær Bellegarde-sur-Valserine er det en drøy times busstur. Dette er en tøff fjelletappe og vi plasserer oss slik at vi får oppleve dramatikken på nært hold i de franke alper.

Vår fjerde etappe er også en tøff fjelletappe for syklistene. Vi forflytter oss til et strategisk sted i løypa ved Les Sybelles, det vil si snaut en og en halv times busstur fra hotellet.

I og med at vårt fly tilbake til Norge ikke går før på kvelden siste dagen får vi også mulighet til å se rytterne en femte gang idet rytterne passerer byen vi bor. Etter at vi har sett rytterne for siste gang forlater vi Chambery og har ca en times busstur før vi ankommer flyplassen i Genève.

Hva inkluderer reisen?

På alle våre turer legger vi stor vekt på å gi våre reisende gode sosiale opplevelser i et fellesskap med de øvrige i gruppen. For øvrig omfatter reisen følgende:

  • Fly tur-retur Gardermoen – Genève (På utreisedagen flyr vi via Stockholm og på hjemreisedagen går turen via København)
  • Transport i Frankrike (vi disponerer egen buss under hele oppholdet)
  • Hotellovernatting i dobbeltrom (inkl. frokost)

Pris

  • Kr. 12.990,- per person i dobbeltrom
  • Kr. 15.490,- i enkeltrom

Faktura på depositum på kr. 1.500,- blir sendt 14 dager etter bestilling. Sluttfaktura blir sendt ca 40 dager før selve reisen. Vi har dessverre kun mulighet til betaling per faktura. Ønsker du å betale med kredittkort? Ta kontakt med ditt kredittkortselskap - De skal kunne ordne så dere betaler fakturaen med deres ønskede kredittkort.

Tillegg

  • Reiseforsikring / avbestillingsbeskyttelse (Vi formidler kontakt til et aktuelt forsikringsselskap som kan tilby dere kunder dette)

Bestill reisen her

Ta kontakt direkte med en av reiselederne for bestilling.

Reiseledere

  • Frode Skogmann (tlf: 988 18 293 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ),
  • Tore Petter Engen (tlf: 907 93 313 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen )

Etappene

Ønsker du mer informasjon om de aktuelle etappene? Se mer informasjon på nettsidene til Tour de France.

Våre hotell under reisen