Du er her: Home

L´Étape du Tour - Pyreneene

E-post Skriv ut PDF

fjell_bildeArrangøren av L´Étape du Tour må ha oppdaterte startlisenser 20. mai.  For å være med på denne turen må du melde deg på senest 19. mai.

Vil du prøvesykle Tour de France 2012 sin etappe nummer 16, fire dager før proffene kommer? Vi er en av få norske operatører som har skaffet lisenser. Totalt har vi 14 lisenser til det klasisske rittet Etape de Tour. Vi kombinerer reisen med også å få sett etappe 14, som har målgang i Foix (Ja, det var her Kurt Asle Arvesen vant sin etappe i 2006). Vi har også tett samarbeid med Marion Clignet, som vil holde foredrag for oss på fredag kveld. Marion er bl.a. verdensmester på tempo og har en rekke andre seire,

Kontaktperson og reiseleder er Tore Petter Engen (tlf: 90793313 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ).

L’Étape du Tour ble arrangert første gang i 1993 og gir amatørsyklister anledning til å prøve seg på en av de tøffeste fjelletappene noen dager før proffene skal sykle samme rute i Pyreneene under Tour de France 2012. Årets utfordring vil gå fra Pau og med målgang i Bagnères-de-Luchon. Det vil si 197 km hvor man skal over legendariske fjell som Col d’Aubisque, Col d’Tourmalet og Col d’Aspin. Dette er blant de mest spektakulære fjellene i Pyreneene, og har vært benyttet helt siden Tour de France ble arrangert for første gang i dette området tidlig på 1900-tallet.

TDF12_profil_2

Komplett rute:

Pau – Rebenacq – Laruns – Col d’Aubisque – Col du Soulor – Argelès Gazost – Soulom – Gorge de Luz – Luz St Sauveur - Col du Tourmalet – La Mongie – Campan – Col d’Aspin – Pailhac – Bordères-Louron – Col de Peyresourde – Bagnères de Luchon.

L’Étape du Tour – Pyreneene går i år på Frankrikes nasjonaldag lørdag 14. juli. Våre reisende vil være i godt selskap blant 10 000 deltagere fra over 50 nasjoner! Det er svært stor rift om plassene til dette rittet, men som turoperatør med gode kontakter innad i ASO har vi klart å sikre oss 20 startlisenser til dette fantastiske arrangementet. Vår reiseleder Jostein Halvorsen vil være med på hele reisen.

Vi selger dette som en pakketur fra fredag 13. juli til mandag 16. juli hvor vi vil sørge for at all praktisk logistikk under hele turen er ivaretatt til beste for våre kunder. Vi flyr med Norwegian fra Gardermoen og lander i Bordeaux fredag ettermiddag. Vår base for oppholdet blir hotell Roissy i Lourdes. Det var for øvrig her Thor Hushovd tok en av sine to etappeseiere under touren i 2011. Byen ligger ca 45 minutter i buss fra startbyen Pau og ca halvannen time fra målbyen Bagnères-de-Luchon.

Når vi først befinner oss i Pyreneene vil vi søndag 15. juli sette opp buss til målbyen Foix for de som vil oppleve Tour de France på nært hold. Foix ligger ca to og en halv times busstur fra hotellet vårt.

Praktisk informasjon om turen og L’Étape du Tour:

Det er snaut tre timers busstransport fra Bordeaux til hotellet vårt i Lourdes. Fredag kveld går med til å skru sammen sykkelen etter transport og trille en kort tur får å sjekke at utstyret virker som det skal.

Lørdag arrangeres L’Étape du Tour og vi bringer dere til startbyen Pau. Vi vil også sørge for transport etter målgang tilbake til hotellet.

Søndag setter vi opp buss til Foix hvor dere får mulighet til å oppleve målgang på 15. etappe av Tour de France. Alternativt kan dagen benyttes fritt til sykling eller annen aktivitet med utgangspunkt i Lourdes.

Hjemreise til Norge skjer tidlig mandag morgen.

Det stilles krav fra arrangøren (ASO) om at deltakere skal ha tilfredsstillende fysisk form og medbringe en legeattest som må lastes ned på arrangørens hjemmeside!

Løypa kan dere se her: http://www.letapedutour.com/ET2/us/the-race.html

Turen inkluderer:

  • Fly tur/retur Gardermoen – Bordeaux
  • All busstransport i Frankrike
  • Overnatting på Hotel Roissy (inkl. frokost)
  • Startlisens til L’Étape du Tour

Bestill reisen her

{travelbook}6{/travelbook}