Du er her: Home

Giro d'Italia 2012

E-post Skriv ut PDF

dolomitteneVår tur til Giro d´Italia er fulltegnet. Våre italienske kontakter har sikret oss et topp opplegg gjennom de aktuelle dagene.

Kontaktperson og reiseleder er Frode Skogmann (tlf: 988 18 293 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ). I tillegg vil vår italienske medarbeider Alessandro Rossi være med under hele oppholdet i Italia. Vi vil være totalt 20 personer på denne turen.

Vår tur til Giro d'Italia 2012 er tilrettelagt for de som ønsker å oppleve italiensk sykkellidenskap på nært hold som publikummer. Vi vil derfor presisere at det ikke er praktisk mulig å medbringe sykkel på denne turen. Gjennom vårt opplegg disponerer vi egen buss og sørger vi for all transport under oppholdet. Vi bringer dere så nært inn til traseen som praktisk mulig. Noe forflytning til fots må likevel påregnes.

Dette er en femdagers tur hvor vi skal oppleve de fire siste etappene i perioden onsdag 23. - 27. mai. Det ligger med andre ord til rette for masse Giro d'Italia opplevelser disse dagene.

Vi flyr med Norwegian fra Gardermoen til Milano, og blir fraktet med buss i ca halvannen time til byen Verona. Vi møter rytterne for første gang dagen etter ankomst. På denne etappen er det målgang i Vedelago en halvannen times kjøring fra hotellet. Dette er en flat og kort etappe, og siste mulighet for spurterne å vise seg frem.

Etter målgang setter vi kursen mot Val di Fiemme som er målbyen for vår etappe nummer to. Det er ca to og en halv times busstur til Val di Fiemme. Dette er definert som en meget tøff fjelletappe for rytterne. Byen med sine ca 19.000 innbyggere er for mange av oss nordmenn kanskje mest kjent som vintersportssted, og har arrangert VM på ski i både 1991 og 2003.

Vår neste base vil være i nærheten av legendariske Passo dello Stelvio (2757 moh) som ligger ca to og en halv times busstur fra Val di Fiemme. Dette utgjør giroens Cima Coppi i 2012, det vil si det høyeste punktet på denne utgaven av treukers rittet. Med en slik ekstrem topfinish dagen før rittet avsluttes har arrangøren lagt opp løypen slik at det kan forventes spenning og dramatikk den neste sisten dagen. Cima Coppi er for øvrig oppkalt etter den italienske sykkellegende Fausto Coppi som vant giroen hele fem ganger.

Etter målgang på Stelvio bringer bussen oss til Milano hvor vi skal tilbringe den siste natten i Italia. Bussturen vil ta ca fire timer. Rittet avsluttes i Milano med en tempoetappe på 31 km i sentrum av byen.

Hva inkluderer reisen?

På alle våre turer legger vi stor vekt på å gi våre reisende gode sosiale opplevelser i et fellesskap med de øvrige i gruppen. For øvrig omfatter reisen følgende:

  • Fly tur-retur Gardermoen – Milano
  • Transport i Italia (vi disponerer egen buss under hele oppholdet)
  • Hotellovernatting i dobbeltrom (inkl. frokost)

Pris

  • Kr. 8.990,- per person i dobbeltrom
  • Kr. 11.490,- i enkeltrom

Tillegg

  • Reiseforsikring / avbestillingsbeskyttelse

Bestill reisen her

Bestill reisen direkte her (turen er fulltegnet)

Etappene

Ønsker du mer informasjon om de aktuelle etappene?

Etappeoversikt - (arrangørens hjemmeside)

  • 18 Thu 24/05/2012 139 KM FLAT San Vito di Cadore - Vedelago
  • 19 Fri 25/05/2012 197 KM HIGH MOUNTAIN Treviso - Alpe di Pampeago/Val di Fiemme
  • 20 Sat 26/05/2012 218 KM HIGH MOUNTAIN Caldes/Val di Sole - Passo dello Stelvio
  • 21 Sun 27/05/2012 31,5 KM TIME TEAM TRIAL Milano - Milano