Du er her: Home Tidligere reiser Reiser i 2011 Opplev Tour de France: Alpene

Opplev Tour de France: Alpene

E-post Skriv ut PDF
tdf_2010

Totalt har vi 42 plasser på denne turen. Dette blir en seksdagers tur hvor vi skal oppleve hele fire etapper. Reiseledere er Frode Skogmann, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen , tlf. 98818293 og Tore Petter Engen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen tlf. 90793313. 

Dette er en seksdagers tur i perioden tirsdag 19. juli - søndag 24. juli.

Vi flyr med Norwegian til Genève, og blir fraktet med buss i ca en time til Chambery. Det vil utgjøre vår base gjennom hele vårt opphold i Frankrike. Hotellet heter Interhotel Des Princes, og ligger sentralt i byen. Chambery er en flott alpeby med ca 55.000 innbyggere og ligger ca 35 minutters kjøring fra Grenoble. Vi presiserer at det ikke er noen forutsetning å ha med egen sykkel på denne turen. Gjennom vårt opplegg sørger vi for transport inn til traseén. Noe forflytning til fots må allikevel påregnes.

Vi møter rytterne for første gang dagen etter ankomst i området rundt Briançon. Byen ligger på 1350 moh, og er med det den høyest beliggende i Europa. Det er snaut tre timers bussreise mellom Chambery og Briançon (nær grensen til Italia), og vi begir oss her inn i deler av traseen hvor vi skal se rytterne senere under vårt opphold. Dette er for øvrig den etappen som passerer lengst unna vår base i Chambery.

På vei til Briançon passerer vi blant annen legendariske Alpe d Huez og får etter hvert også et glimt av monsterstigningen Col de Galibier med sine 2645 moh. Det er nettopp disse to sagnomsuste stedene som danner de spektakulære rammene for toppfinish på både etappe nummer to og tre, og som vi skal sørge for at dere får oppleve på nært hold. På disse etappene vil dere ta del i et folkehav bestående av flere hundre tusen sykkelentusiaster. Her får dere garantert opplevelser for minneboka!! I dette området vil nok også den endelige avgjørelsen om gul trøye falle.

Den fjerde etappen består av en individuell tempoetappe i Grenoble. På våre tidligere turer til Tour de France er det nettopp på en slik etappe dere virkelig kan komme nær de store sykkelstjernene. Vi kommer til å plassere oss i målområdet og dermed se rytterne live, og følge de på storskjerm underveis på etappen. Her vil dere også få mulighet til å se rytterne i etterkant av etappen hvor de ofte sitter og sykler seg ned på ”rulla”. Noen er også svært imøtekomne overfor fansen og slår av en prat, skriver autografer og lar seg avfotografere.

Dagen etter tempoetappen i Grenoble begir vi oss mot Genève og hjemreise til Norge.

Hva inkluderer reisen?

På alle våre turer legger vi stor vekt på å gi våre reisende gode sosiale opplevelser i et fellesskap med de øvrige i gruppen. For øvrig omfatter reisen følgende:

  • Fly tur-retur Gardermoen - Genève
  • Transport i Frankrike (vi disponerer egen buss under hele oppholdet)
  • Hotellovernatting i dobbeltrom (inkl. frokost)

Pris

  • Kr. 11.990,- per person i dobbeltrom
  • Kr. 14.980,- i enkeltrom

Tillegg

  • Reiseforsikring / avbestillingsbeskyttelse
  • Eventuell leie av sykkel i Frankrike
  • Eventuell transport av egen sykkel på flyet

Etappene

Ønsker du mer informasjon om de aktuelle etappene? Se mer informasjon på nettsidene til Tour de France, eller se på arrangørens visuelle gjennomgang på denne YouTube filmen.

Video fra vår reise til Tour de France i 2010